آبمیوه های طبیعی هم ریسک دیابت را افزایش می دهند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • آبمیوه های طبیعی هم ریسک دیابت را افزایش می دهند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار مهر، طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه هاروارد میزان قند موجود در نوشیدنی های طبیعی هم می تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع2 را افزایش دهد.

    مطالعه اخیر نشان می دهد علاوه بر نوشابه های رژیمی که حاوی قند مصنوعی هستند، مصرف قند طبیعی هم خطر دیابت نوع2 را کاهش نمی دهد.

    به گفته محققان دانشگاه هاروارد، جایگزین کردن یک وعده نوشیدنی حاوی قند با قهوه یا چای می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع2 را دو تا 10 درصد کاهش دهد.

    در این مطالعه، داده های سه مطالعه مختلف در طول 22 تا 26 سال پیش بررسی شد که بیش از 192 هزار شرکت کننده داشت.

    محققان در بررسی این مطالعات، میزان مصرف نوشیدنی های حاوی قند و تاثیرات شان را بر ریسک ابتلا به دیابت ارزیابی کردند.

    نتایج محققان نشان داد حتی افزودن قند طبیعی به کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع2 کمک نمی کند. از اینرو محققان توصیه می کنند با وجودیکه آبمیوه های طبیعی حاوی مواد مغذی زیادی هستند اما باید به اندازه مصرف شوند.




الگوبرداری کشورهای«امرو»از تجارب ایران در برنامه کنترل کمبود ید - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • الگوبرداری کشورهای«امرو»از تجارب ایران در برنامه کنترل کمبود ید - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا عبداللهی، افزود: ایران دستاوردها و تجارب زیادی طی 30 سال گذشته درباره اجرای این برنامه دارد که می تواند توسط کشورهایی که هنوز با مشکل کمبود ید دست به گریبانند، الگوبرداری شود و این کشورها خواهان انتقال تجارب ایران در این زمینه هستند. 

    وی با اشاره به اینکه برگزاری شصت و ششمین اجلاس امرو در ایران به کشورهای منطقه این فرصت را می دهد که قابلیت ها و توانمندی هایی را که در حوزه سلامت ایران وجود دارد را ببینند، بیان داشت: اینکه ایران میزبان شصت و ششمین اجلاس کشورهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی شده یک فرصت مغتنمی  است که این کشورها با دستاوردها و موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت آشنا شوند.

    وی افزود: در این اجلاس دبیرکل سازمان‌جهانی بهداشت بازدیدهایی از واحدهای بهداشتی درمانی، مراکز جامع خدمات سلامت و پایگاه ها و خانه های بهداشت داشت که خیلی باعث افتخار است و برنامه هایی که کشورمان به ویژه بعد از طرح تحول در حال اجرای آنهاست و به مردم ارائه می کند از جمله دو خدمت جدید تغذیه و روان به عنوان یک الگوی بی نظیر خیلی مورد توجه ایشان قرار گرفت. 

    مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح کرد: این امر نشان دهنده این است که ایران در حیطه مراقبت های اولیه بهداشتی با برنامه هایی که طراحی کرده است به عنوان یک الگو در بین کشورهای منطقه مدیترانه شرقی شناخته شده است.

    وی خاطرنشان کرد: در این اجلاس کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در حاشیه برنامه ها این درخواست را از ایران داشتند که در حیطه های مختلف سلامت از جمله تغذیه به کشورهای دیگر این‌منطقه که با مشکلاتی مواجه هستند کمک کند که این هم یک افتخار برای ایران است.

    عبداللهی گفت: کارشناسان تغذیه حاضر در اجلاس رسماً از ما خواسته اند که برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید (IDD) را به عنوان یک الگو به آنها ارائه کنیم و به کشورهایی که هنوز در این زمینه مشکل جدی دارند، در این راستا کمک کنیم. 

    وی افزود: ایران دستاوردها و تجارب زیادی ظرف 30 سال گذشته در این زمینه کسب کرده است که این تجارب می تواند به عنوان الگو درسایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. 

    عبداللهی اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که در این اجلاس مطرح شد بحث تغذیه است که به عنوان یکی از اولویت هایی که باید در جهان مورد توجه کشورها قرار گیرد و سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک استراتژی اصلی خود مطرح کرده است، مورد توجه قرار گرفت. 

    وی در پایان اظهار داشت: با توجه به اینکه تغذیه و غذای سالم اصل دوم در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی است، این مساله در حیطه بیماری های غیرواگیر بسیار مورد توجه قرار گرفت زیرا تغذیه یکی از فاکتورهای اصلی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر شناخته شده است.




نقش نشانگرهای تغذیه ای در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • نقش نشانگرهای تغذیه ای در انتخاب مناسب ترین فرآورده غذایی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، ندا رونده، با اشاره به شعار روز جهانی غذا مبنی بر «رفتار ما آینده ما را می سازد و رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی»، افزودد: ویژه برنامه های سراسری به مناسبت روز جهانی غذا در کشور اجرا خواهد شد.

    وی در ادامه از برگزاری برنامه های روز جهانی غذا با شعار ملی «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» در هفت محور خبر داد و گفت: اجرای برنامه های ویژه با عناوین کاهش قند، نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، تشریح کاربرد نشانگر های رنگی تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرف‌کننده، اهدا نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا از محورهای برنامه های روز جهانی غذاست.

    مدیر نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به کاربرد «نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای»، گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای با درج شاخص‌های قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر سهم از ماده غذایی به مصرف‌ کننده کمک می‌کند تا بتواند با نگاه سریع و با استفاده از رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز ماده غذایی را از حیث شاخص‌های مهم تغذیه‌ای ارزیابی و مناسب‌ترین را انتخاب کند.

    رونده درباره اعطای نشان ملی ایمنی و سلامت سازمان غذا و دارو توضیح داد: معمولا هر ساله در روز جهانی غذا، با هدف تشویق تولیدکنندگان به ارتقای سلامت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی، به محصولات غذایی که بالاتر از ضوابط معمول اقدام به تولید محصول کرده‌اند، نشان ملی ایمنی و سلامت اهدا می‌شود.

    وی گفت: فرآورده حائز اخذ نشان ایمنی و سلامت علاوه بر آنکه باید از مواد اولیه سالم برخوردار باشد و در شرایط خوب بهداشتی تولید شود، لازم است ویژگی های خاصی هم داشته باشد که به ارتقاء ایمنی و سلامت مصرف کننده بیفزاید.

    وی، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور را نیز یکی از مهم ترین اولویت های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هفته جهانی غذا دانست.

    رونده با تاکید بر ضرورت کاهش مصرف قند، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس، اظهار داشت: کاهش مصرف مواد غذایی ناسالم ضامن سلامتی است و دانستن اینکه چه غذایی را چرا و چگونه مصرف کنیم، شرط اساسی در حفظ سلامت است.

    وی گفت: افزایش مصرف غذاهای شیرین، پرچرب، پرکالری و پرنمک، کاهش مصرف میوه و سبزی و استفاده روز افزون از غذاهای آماده منجر به افزایش میزان بروز بیماری‌های قلبی عروقی و عوارض ناشی از آن می‌شود ضمن اینکه استفاده از یک الگوی غذایی مناسب می تواند به توزیع عادلانه مواد غذایی در دنیا کمک کند.

    مدیر نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: اطلاع رسانی، ارتقا آگاهی و این مهم که مصرف کننده از چه مواد غذایی در حوزه سلامت و غذا و دارو استفاده می کند نیز در روز شمار این هفته در دستور کار قرار دارد.

    رونده با بیان اینکه روزجهانی غذا همه ‌ساله از سوی کشورهای جهان برای محو فقر و گرسنگی مورد توجه است، افزود: مبارزه با گرسنگی و فقر عنصر کلیدی برنامه‌های سازمان جهانی غذا را تشکیل می‌دهد، بنابراین  کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی و نهادهای مرتبط به تأمین امنیت غذایی می کوشند طبق آمار میزان گرسنگی و فقر را روی نمودارها بررسی کنند و توجه مراکز بین المللی، سران دولت‌ها و نهاد های بشری را به پیامدهای فقر و گرسنگی در جهان معطوف سازند.

    وی در پایان، گفت: باید به این باور برسیم که تنها با ایجاد نگاه مشترک و همگرایی همه‌جانبه‌ در برنامه‌ریزی و اقدامات، می‌توانیم امیدوار به تامین سبد غذایی مناسب با تاثیر مثبت بر روی سلامت افراد در کشور و جهان باشیم که ارمغان این همکاری بین بخشی، بهبود امنیت غذایی برای شهروندان خواهد بود.




چاقی به صورت تصاعدی در حال بالا رفتن است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • چاقی به صورت تصاعدی در حال بالا رفتن است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، علی مستوفی دبیر دهکده چاقی، گفت: در دنیای امروز، چاقی به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می شود و یکی از بزرگ ترین معضلات جامعه در آینده، عدم آگاهی از چاقی خواهد بود که در حال حاضر با راه‌اندازی این دهکده، هدف این است که معضلات چاقی به مردم معرفی شود و همه بدانند که چاقی یک بیماری است که باید جدی گرفته شود.

    وی با بیان اینکه دهکده سلامت با همکاری وزارت بهداشت‏ و بخش خصوصی برگزار شد، تاکید کرد: هدف از برگزاری این دهکده، اطلاع رسانی و آگاهی افکار عمومی در زمینه چاقی به عنوان بیماری مزمن است.

    مستوفی افزود: سبک زندگی فعلی، چاقی و عدم تحرک را به دنبال دارد  و شاهد فراگیرتر شدن آن در کشور هستیم ولی عوارض چاقی قابل کنترل است و باید مورد توجه قرار گیرد. در همین راستا معمولا اطلاع‌رسانی در سطح شهر در صورت تداوم بسیار کمک کننده خواهد بود.

    وی در خصوص اصول تغذیه در زندگی روزانه، گفت: کم مصرف کردن فست‌فودها مانند ساندویچ ها، سرخ کردنی ها، گوشت قرمز و یا غذاهای پرچرب و حجیم و مصرف بیشتر سبزیجات و میوه‌ها و سالادها همچنین افزایش تحرک و تغییر سبک زندگی می تواند در کاهش چاقی تاثیر داشته باشد. 

    مستوفی یادآور شد: از آنجا که 60 درصد ایرانیان اضافه وزن یا چاقی دارند باید به پیشگیری از این بیماری مزمن و درمان آن بیشتر توجه کنند.




رژیم غذایی کم چرب خطر سرطان سینه را کاهش می دهد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • رژیم غذایی کم چرب خطر سرطان سینه را کاهش می دهد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار مهر، محققان عنوان می کنند رژیم غذایی کم چرب که همراه با افزایش مصرف میوه، سبزیجات و غلات است فواید بلندمدتی برای سلامت دارد.

    دکتر «گارنت اندرسون»، عضو تیم تحقیق از بخش علوم بهداشت عمومی فرد هاچ واشنگتن، در این باره می گوید: «درحالیکه رژیم های غذایی زیادی دارای فواید کوتاه مدت نظیر کاهش وزن هستند، اما این مطالعه، تاثیرات بلندمدت رژیم غذایی کم چرب را برای سلامت اثبات می کند.»

    محققان در این مطالعه، حدود 49 هزار زن یائسه را در آمریکا مورد بررسی قرار دادند تا دریابند که آیا الگوی رژیم غذایی کم چرب موجب کاهش خطر سرطان های سینه و کلورکتال (راست روده) و بیماری قلبی عروق کرونر می شود.

    آنها دریافتند رژیم غذایی کم چرب، بعد از حدود 9 سال تغییر رژیم غذایی، تاثر قابل توجهی بر این مشکلات نداشت. اما بعد از مدت طولانی تر 20 سال، آنها به فواید چشمگیری دست یافتند.

    آنها متوجه شدند رژیم غذایی کم چرب موجب کاهش 15 تا 35 درصدی مرگ به هردلیل بعد از تشخیص سرطان سینه، 13 تا 25 درصد کاهش دیابت و 15 تا 30 درصد کاهش بیماری قلبی عروق کرونر شد.