ایرانی ها روزانه 10 گرم نمک می خورند/وضعیت نان های صنعتی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • ایرانی ها روزانه 10 گرم نمک می خورند/وضعیت نان های صنعتی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عزیزی، با اشاره به اینکه براساس آمار، میزان سرانه مصرفی نمک در ایران به 12 تا 15 گرم هم می رسید، اظهار کرد: در حال حاضر به استناد آمار و ارقام این میزان به  8 تا 10 گرم رسیده است، اگرچه هنوز به نقطه مطلوب(حداکثر 5 گرم) نرسیده ایم، اما میزان مصرف به نسبت گذشته بهبود یافته است.

    وی افزود: در حال حاضر مردم ایران 2 برابر میزان توصیه شده نمک مصرف می کنند که باید اقدماتی در جهت کاهش مصرف انجام شود.

    مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه یکی از اقدامات مهم در راستای کاهش مصرف نمک فرهنگ سازی است، تصریح کرد: مردم باید به مصرف غذاهای کم نمک عادت کنند، توصیه مهم متخصصان در مورد نمک، مربوط به نمک سفره است که به صورت مستقیم به غذا اضافه می شودکه نیازمند فرهنگ سازی برای حذف نمکدان از سفره است. بانوان نیز هنگام طبخ غذا باید میزان نمک را تنظیم کنند که در مجموع بتوانیم به شرایط استاندارد برسیم.

    وی با اشاره به اینکه بخش دوم اقدامات لازم برای کاهش نمک مصرفی به صنعت بازمی گردد، خاطرنشان کرد: در برخی از صنایع مانند نان های صنعتی میزان نمک بیش از 50 درصد، در مورد پنیر 25 درصد و در مورد دوغ 20 درصد کاهش یافته است، اما کاهش بیش از این ممکن است با عکس العمل منفی مصرف کننده ها همراه باشد و صنایع آسیب ببینند.




شیوع چاقی از سنین کودکی در حال افزایش است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • شیوع چاقی از سنین کودکی در حال افزایش است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه قائمی مسئول برنامه کشوری کنترل دیابت وزارت بهداشت‌‏، در مراسم افتتاح دهکده تندرستی با محوریت چاقی،  از چاقی بیش از نیمی از بیماران مبتلا به دیابت در کشور که بالای 50 سال سن دارند، خبر داد و گفت: 11 درصد از جمعیت کشور، بیماری دیابت دارند.

    وی افزود: به صورت کلی 25 درصد از بیماران مبتلا به دیابت، چاق هستند.

    قائمی با بیان اینکه چاقی خود، بیماری است گفت: این بیماری ارتباط تنگاتنگی با دیگر بیماری‌ها همچون بیماری‌های قلبی و عروقی، پرفشاری خون، دیابت و دیگر بیماری‌های غیر واگیر دارد.

    وی افزود: به منظور کنترل بیماری‌های غیرواگیر که بسیار خطرناک و درواقع غیر قابل درمان هستند باید از چاقی، پیشگیری و در صورت ابتلا درمان شود.

    قائمی تاکید کرد: متاسفانه چاقی، بیماری رو به افزایشی است و همراه با خود 195 عارضه را ایجاد می کند. ما توصیه می‌کنیم همه افراد، ورزش و فعالیت کافی داشته باشند چون یکی از مهمترین عواملی که می تواند در  بروز بیماری چاقی و دیابت پیشگیری کننده و درمانی  باشد فعالیت کافی است که متاسفانه بسیاری از بچه‌های ما این فعالیت را ندارند .

    وی افزود: همچنین کودکان ما  دارای رژیم غذایی سالم  که  همراه با ورزش انجام شود، نیستند ولی اگر  رژیم غذایی و ورزش کافی باشد در بسیاری از مواقع می توان از بروز چاقی جلوگیری کرد.

    دهکده تندرستی با همکاری وزارت بهداشت و بخش خصوصی در ارگ تجریش پذیرای علاقه‌مندان است.




اصول بهداشتی مصرف مواد غذایی در راهپیمایی اربعین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • اصول بهداشتی مصرف مواد غذایی در راهپیمایی اربعین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: با نزدیک شدن به اربعین حسینی سیل عاشقان و مشتاقان زیارت آن حضرت از گوشه و کنار ایران و سایر کشورها خود را به یکی از مرزهای خروجی رسانده و وارد کشور عراق می‌شوند. یکی از مسائل مهم اجتماع بزرگ راهپیمایان اربعین حسینی است که فاصله شهر نجف تا کربلا را به پیاده‌روی می‌پردازند.

    در این مسیر مواکب و مجتمع‌های بسیاری آماده خدمت‌رسانی و پذیرایی از زائرین امام حسین (ع) هستند اما زائرین همواره باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی در مصرف وعده‌های غذایی دریافتی از مواکب توجه کافی داشته باشند.

    دکتر سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص رعایت نکات بهداشتی در اجتماع بزرگ راهپیمایی اربعین گفت: با توجه به شرایط جوی کشور عراق و گرمای هوای این منطقه زائرین همواره باید نسبت به دریافت مایعات توجه داشته باشند و به دلیل ابتلا به بیماری‌هایی مثل اسهال و استفراغ  از آب‌های معدنی و بهداشتی برای این منظور استفاده نمایند.

    کشاورز درخصوص غذای مصرفی نیز بیان کرد: معمولاً غذای بیشتر زائرین از طریق کاروان‌ها و یا مراکز مطمئنی تأمین می‌شود؛ لازم به ذکر است زائرین از مصرف غذا در مواکبی که نکات بهداشتی در آن رعایت نمی‌شود، بپرهیزند چرا که گرمای هوای عراق می‌تواند عامل مسمومیت بسیاری از غذاها باشد.

    وی با اشاره به اینکه زائرین از حمل هر گونه غذا همراه خود خودداری کرده اظهار کرد: زائرین باید از مصرف هر گونه غذای چرب و سرخ کردنی بپرهیزند و در صورت در دسترس نبودن مواکب برای دریافت غذا اقدام به مصرف نان و پنیر که از تمامی غذاها سالم‌تر است کنند.

    وی در ادامه بیان کرد: معمولاً کاروان‌هایی که افرادی را برای این سفر به عراق می‌برند از قبل اقدام به مشخص کردن مواکب و رستوران‌هایی برای صرف غذا خواهند کرد؛ و بهداشت رستوران‌ها و مواکب از هر نظر بررسی می‌شود.

    این متخصص تغذیه با اشاره به آلودگی‌های ویروسی و تغییرات آب و هوایی اظهار داشت: با توجه به تغییرات جوی زائرین پس از دریافت هر گونه غذا و یا مواد خوراکی بلافاصله در همان وعده اقدام به مصرف آن کنند و از نگهداری آن خودداری کرده.

    کشاورز در آخر با اشاره به اینکه نوشیدنی‌ها و غذاهای رایگانی در طول این مسیر از طریق مواکب در اختیار زائرین قرار می‌گیرد بیان کرد: زائرین همواره باید به این نکته توجه کنند که در هر موکب و یا خانه‌ای اقدام به مصرف غذا و یا مواد خوراکی نکنند؛ گفتنی است که تمامی نکات بهداشتی در این زمان با دقت کافی رعایت می‌شود، اما زائرین همواره باید جوانب احتیاط را رعایت کنند.




غذاهایی که در هوای آلوده نباید خورد/بهترین ساعت خواب شبانه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • غذاهایی که در هوای آلوده نباید خورد/بهترین ساعت خواب شبانه - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرگزاری مهر، شهپر کاوه، به اصول 6 گانه تندرستی در طب سنتی پرداخت و با اشاره به افزایش آلودگی هوا در زمستان در تهران، تاکید کرد: در ایام آلودگی هوا باید از مصرف غذاهای سرخ کردنی، بادمجان، گوشت، عدس و...، که باعث افزایش سودا می شود، پرهیز شود.

    وی، خوردن سیب شیرین، انار ملس، پرتقال شیرین، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون را در شرایط آلودگی هوا مناسب دانست و بر پرهیز از مواد یبوست آور، آرایش سنگین، حمام طولانی، ورزش سنگین و... توصیه کرد.

    کاوه با اشاره به مزاج فصول مختلف سال، خاطرنشان کرد: در هر فصلی از سال متناسب با طبیعت آن شاهد افزایش بیماری ها هستیم.

    به گفته وی، در فصل زمستان دستگاه گوارش انسان در بهترین حالت عملکردی قرار دارد و به همین دلیل برخی از غذاها نظیر آش رشته، کله پاچه، حلیم و...، را بهتر هضم می کند.

    کاوه، خوب جویدن و برداشتن لقمه های کوچک را در کاهش بیماری ها و حفظ سلامتی موثر دانست و افزود: حذف شام به عنوان وعده غذایی بسیار مهم، ممنوع است. 

    وی ادامه داد: شام وعده بسیار مهمی است به شرط آنکه دو سه ساعت قبل از خواب صرف شود. در هنگام خواب بخش زیادی از جریان خون به سمت سیستم گوارش می رود تا به هضم غذا بپردازد در صورتی که معده خالی باشد به سمت هضم مواد بدن می رود و این موضوع باعث آسیب بسیار بر سلامتی می شود.

    عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هر گونه افراط و تفریط غذایی را ناشایست برشمرد و بر رعایت اعتدال و پرهیز از پرخوری یا گرسنگی شدید تاکید کرد.

    کاوه افزود: بهترین خواب قبل از نیمه شب و بهترین زمان آن از ساعت 22 تا سحر است و خواب روز، به جز خواب قیلیوله(قبل از ظهر شرعی) مضر است.

    اصول صحیح آب خوردن، مصرف میوه ها در فصل خود، پرهیز از ورزشی که فرد پس از آن احساس ضعف کند، ورزش کردن در زمان اعتدال هوا در فصول مختلف، حالت صحیح بدن هنگام خوابیدن و...، از دیگر توصیه های این متخصص طب سنتی است.




رژیم غذایی حاوی فروکتوز به توانایی چربی سوزی کبد آسیب می رساند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


 

  • رژیم غذایی حاوی فروکتوز به توانایی چربی سوزی کبد آسیب می رساند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار مهر، «رونالد کان»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افزودن فروکتوز به رژیم غذایی موجب ذخیره چربی بیشتر در کبد می شود که این مسئله برای کبد و متابولیسم کل بدن مضر است.»

    همچنین محققان مشاهده کردند میزان بالا گلوکز در رژیم غذایی موجب بهبود عملکرد چربی سوزی کبد می شود.

    یافته ها نشان می دهد میزان بالا فروکتوز رژیمی به مراتب بیشتر از میزان بالا گلوکز تاثیر منفی بر سلامت دارد.

    محققان در مطالعات خود بر روی حیوانات، تاثیر شش نوع رژیم غذایی را بر متابولیسم بدن بررسی کردند: غذای نرمال؛ غذای نرمال حاوی فروکتوز زیاد؛ غذای نرمال حاوی گلوکز زیاد؛ رژیم غذایی پرچرب؛ رژیم غذایی پرچرب همراه با فروکتوز زیاد؛ و رژیم غذایی پرچرب حاوی میزان گلوکز زیاد.

    محققان فاکتورهای مختلف کبدچرب به منظور تاثیر هر نوع رژیم غذایی را بررسی کردند.

    یافته ها نشان داد رژیم غذایی پرچرب و رژیم غذایی پرچرب حاوی فروکتوز به میتوکندری آسیب می رساند و در نتیجه برای کبد، سنتز و ذخیره سازی چربی به مراتب آسان تر از سوزاندن آن خواهد بود.