سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نشست بی سابقه اوپک، شرایط برای کاهش تولید آماده است؟


 

  • نشست بی سابقه اوپک، شرایط برای کاهش تولید آماده است؟

    به گزارش شفاف، «بنجار تونهاوگن» مسئول شرکت «راشتاد انرژِی» گفت، این نشست اضطراری که قرار است امروز ساعت 14 به وقت گرینویچ برگزارشود، «تعیین کننده» و «تنها نقطه امید بازار برای جلوگیری از سقوط کامل و توقف تولید نفت» است.

    عربستان که نشست تولید کنندگان نفت را با حمایت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا پیگیری کرد، خواستار «توافق عادلانه ای» است که تعادل مورد نظر را به بازار نفت بازگرداند.

    کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن در «اوپک پلاس»، کاهش چشمگیر تولید جهانی نفت را که مهمترین سلاح آنها در مواجهه با کاهش تقاضای جهانی طلای سیاه است، بررسی خواهند کرد.

    به نظرمی رسد توافق شده است که روزانه 10میلیون بشکه از تولید مشترک کسر شود  که معادل 10 درصد تولید جهانی است.

    این رقم را ترامپ پنجشنبه گذشته در توییتی مطرح کرد، اما نرخ سهم این کاهش بین کشورها مسئله ای خارق العاده و جنجالی خواهد بود.

    آیا شرایط برای کاهش تولید مهیا است؟

    «بیرنی شیلدروپ» تحلیگر شرکت «سیپ» گفته که عربستان و روسیه به روشنی تاکید کرده اند تولید خود را زمانی کاهش می دهند که «همه کشورهای بزرگ تولید نفت به آنها بپیوندند».

    ایالات متحده آمریکا تولید کننده شماره یک نفت در جهان، در تلاش است توافقی صورت گیرد که از فشار بر بخش های صنعت نفت آن بکاهد، زیرا هزینه استخراج نفت شل در این کشور زیاد است و تولید آن با قیمت های کنونی نفت دیگر سودآور نیست.

    شرکت های آمریکایی که درحال استخراج مقادیر زیادی نفت بوده اند، با فروپاشی قیمت ها، تولیدشان را کاهش داده اند. آنها درهفته گذشته 12.4 میلیون بشکه در روز تولید کردند، در حالی که هفته های قبل از آن نزدیک به 13 میلیون بشکه نفت در روز تولید می کردند و  طبق آخرین تخمین های  آژانس اطلاعات انرژی ایالات متحده، پیش بینی می شود که این میزان در روزهای آینده و با روند فعلی از 11.8 میلیون بشکه در روز تجاوز نکند.

    در عین حال این پیش بینی نیز وجود دارد که با ادامه وضعیت فعلی، ظرفیت های ذخیره سازی نفت خام نیز به پائین ترین حد خود خواهد رسید، زیرا کشورهای تولید کننده مجبور هستند میزان تولید خود را کاهش دهند.

    «کرگ ارلم» تحلیلگر شرکت «اوندا» گفت: اگر چنین توافقی به نفع همه باشد اما بدان معنی نیست که حتما به دست می آید.

    بر خلاف سایر کشورها، واشنگتن نمی تواند تصمیمات را بر تولیدکنندگان نفت آمریکایی براساس قوانین رقابت که مانع از هماهنگی شرکت ها با یکدیگر می شود، تحمیل کند.

    موفقیت این نشست در گرو اختلافاتی است که اغلب بین مسکو و ریاض بوجود می آید و آخرین با در هفته گذشته منجر به به تعویق نشست آنلاین اوپک شد که قرار بود دوشنبه گذشته برگزار شود.

     نشستی بی سابقه

    ناظران بازار بین المللی نفت معتقدند، ‌نشست امروز اوپک در بیشتر زمینه ها در یک زمان و شرایط بسیار استثنائی برگزار می شود و از همین رو معتقدند که این جلسه، نشستی بی سابقه خواهد بود.

    به گزارش خبرگزاری روسی (تاس) دعوت برای شرکت در نشست آنلاین اوپک به مراتب از تعداد اعضای آن بیشتر است و حداقل 10 کشور خارج از چارچوب «اوپک پلاس» از جمله ایالات متحده آمریکا را در برمی گیرد.

    براساس ارزیابی روز دوشنبه گذشته  آژانس بین المللی انرژی، برگزاری این نشست در شرایطی اتفاق می افتد که صنعت جهانی نفت با «شوک بی سابقه ای در تاریخ خود» روبه رو است.

    شرکت راشتاد انرژی تاکید کرده که اکنون یک وضعیت بی سابقه در جهان ناشی از تدابیر بسیار سخت تحمیل شده بر نقل وانتقال مردم و کالاها در چارچوب تلاش ها برای مهار ویروس کرونا (کووید 19) که به افزایش نفت در بازار منجر شده و در ماه آوریل به 25 میلیون بشکه در روز می رسد، حاکم است.

    با توجه به کاهش گسترده تقاضا، قیمت های نفت برنت اروپا و وست تگزاس آمریکا هفته گذشته به پایین سطح و بی سابقه از سال 2002 تاکنون رسیده که بدترین فصل در تاریخ نفت است.

    سرانجام، نشست اوپک که مقر آن وین است، دومین نشست بین المللی است که بعداز بحران شیوع ویروس کرونا(کووید 19) در سراسر جهان به صورت ویدئو کنفرانس برگزار می شود.

    فردا جمعه، نشست آنلاین دیگری با همان موضوعی که عربستان خواستار آن شده است، برگزار می شود و این بار وزیران انرژی کشورهای گروه 20 در نشست شرکت خواهند کرد.




همشهری آنلاین - عکس یادگاری وزیر محیط زیست استرالیا با کوالای نجات‌یافته


 




آشنایی با انواع پهپادهای نظامی | از زنبور سیاه تا شاهین جهانی


 

  • آشنایی با انواع پهپادهای نظامی | از زنبور سیاه تا شاهین جهانی

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از DW پهپادهای نظامی را می‌توان به این 4 دسته کلی تقسیم کرد:

    1- پهپادهای میکرو و نانو

    این پهپادهای تجسسی در اندازه حشرات را حتما در فیلم‌های پرفروش این سال‌ها دیده‌اید، اما این پهپادها چندین سال است که در میدان‌های نبرد واقعی نیز به کار می‌روند.

    معروف‌ترین نمونه از این نوع، پهپاد 2.5 در 10 سانتی‌متری «زنبور سیاه» یا «بلک هورنت» است که سربازان بریتانیایی از سال 2013 برای مراقبت از بالای دیوارها و گوشه‌وکنارها در افغانستان به کار می‌برند.

    این پهپاد از جعبه‌ای روی کمربند مخصوص روی بدن سرباز به پرواز در می‌آید و سرباز می‌تواند این هلیکوپتر کوچک را با یک دستگاه کنترل از راه دور کوچک که تصاویر سه دوربین پهپاد هم روی آن نمایش داده می‌شود، هدایت کند.

    بلک هورنت را که شرکت نروژی پروکس داینمیکز ساخته است، می‌تواند تا 25 دقیقه با یک بار شارژ باتری‌هایش پرواز کند و می‌تواند داده‌های دیجبتال تا برد 1.6 کیلومتر به ترمینالش بفرستد. شرکت نروژی سازنده در سال 2014 این پهپاد را به دوربین‌های دید در شب و فروسرخ یا مادون قرمز هم مجهز کرد.

    2- پهپادهای تاکتیکی کوچک

    حتی اگر سرباز نتواند پهپاد را در جیبش بگذارد، می‌تواند آن را به درون هوا پرتاب کند. این کار با پهپاد سبک‌وزن تجسسی «فولمار» (FULMAR) امکان‌پذیر است که بسته به محموله‌هایش، حدود 12 ساعت زمان پروازی و تا 90 کیلومتر برد پروازی دارد.

    پهپادهای فولمار ساخت شرکت فرانسوی تالس است که در ساخت‌ پهپادهای با توانایی «ایستار» (ISTAR) (مخفف کلمات انگلیسی «کسب اطلاعات، مراقبت، یافتن هدف و مراقبت») تخصص دارد.

    پهپاد دیگر در این رده پهپاد «علاءالدین» (Aladin)  ساخت شرکت آلمانی EMT است که بردی 15 کیلومتری دارد. ارتش آمریکا نیز از پهپادهای تاکتیکی کوچک مانند پهپاد «کلاغ» یا «ریون» (Raven) استفاده می‌کند که ساخت شرکت آمریکایی آئرو-وایرنمنت است.

    3- پهپادهای تجسسی با اندازه متوسط 

    اکثریت پهپادهای نظامی در این رده قرار می‌گیرند که در واقع ربات‌های پرنده با اندازه متوسط و برد متوسط برای اهداف «ایستار» هستند.

    این پهپادها مانند پهپادهای تجسسی بزرگتر اغلب با حروف اختصاری MALE یا HALE شناخته می‌شوند که مخفف کلمات انگلیسی «ارتفاع متوسط برد طولانی» یا «ارتفاع بالا برد طولانی» هستند.  

    یکی از پهپادها در این رده پهپاد «هرون» (Heron) ساخت شرکت صنابع هوافضای رژیم صهیونیستی است که بیش از 1000 کیلوگرم وزن دارد و فاصله دو بالش بیش از 16 متر است. این پهپاد می‌تواند تا 52 ساعت در ارتفاع 10 هزار متری - یعنی در همان ارتفاع یک هواپیمای مسافربری- پرواز کند. بسیاری از کشورها این پهپاد را برای استفاده‌های تاکتیکی و تجسسی خریده‌اند.

    ارتش آلمان در این رده از پهپاد «لونا» (LUNA) استفاده می‌کند که ساخت شرکت ای‌ام‌تی پنزبرگ است. این پهپاد تجسسی از سال 2000 در افغانستان و کوزوو بوسیله نیروی هوایی آلمان به کار رفته است، بسیار ارزان‌تر از پهپاد هرون است، اما برد آن فقط حدود 100 کیلومتر است.

    4- پهپادهای بزرگ تهاجمی و تجسسی

    احتمالا مشهورترین پهپادهای نظامی پهپادهای تهاجمی بزرگ به کار رفته بوسیله آمریکا هستند که همگی آنها بوسیله اپراتورهای خلبان از خاک آمریکا از طریق ارتباط ماهواره‌ای هدایت می‌شود.

    پهپاد «شکارچی» یا «پریدیتر» (Predator) و گونه بزرگتر و جدیدتر آن پهپاد «دروگر» یا «ریپر» (Reaper)  هر دو پهپادهای ارتفاع متوسط با برد طولانی ساخت شرکت آمریکایی جنرال اتمیکز هستند. همین پهپادهای مسلح هستند که برای موارد بحث‌برانگیز «کشتن خارج از روال قضایی» در کشورهایی که آمریکا رسما با آنها در حال جنگ نیست، به کار رفته‌اند.

    پهپادهای ریپر که به انواع موشک‌های هوا به سطح و نیز بمب‌های با هدایت لیزری مجهز هستند، مسافت پروازی بالای 1600 کیلومتر دارند و زمان پرواز بدون توقفشان تا 14 ساعت می‌رسد.

    به جز آمریکا بسیاری از کشورهای عضو پیمان ناتو هم از  پهپادهای ریپر استفاده می‌کنند. رقیب چینی این پهپاد، CH4 نام دارد که بسیار شبیه آن است و کشورهای عراق و مصر آن را خریده‌اند.

    بالاخره از پهپاد «شاهین جهانی» یا «گلوبال هاوک» باید نام برد که شرکت آمریکایی نورتروپ گرومن آن را ساخته است و توانایی‌های فوق‌العاده «ایستار» دارد و بزرگترین و گران‌قیمت‌ترین پهپاد جهان در حال حاضر است. قیمت هر واحد این پهپاد حتی بدون زیرساخت زمینی به 131 میلیون دلار رسیده است. گلوبال هاوک بالای سطح ترافیک هوایی مسافربری در ارتقاع تا 18000 متر پرواز می‌کند.

    گرچه «گلوبال هاوک» بر فراز مناطق جنگی به کار می‌رود، اما هدف اصلی استفاده از آن لزوما نظامی نیست- این پهپاد توان تجسس سیگنال‌ها را دارد- به عبارت دیگر می‌تواند مکالمات تلفن‌های همراه را اسکن کند.

    شرکت نوتروپ گرومن در حال حاضر تنها شرکتی در جهان است که پهپادهایی در این اندازه تولید می‌کند، اما در آینده نزدیک با رقابت شرکت‌های دیگر روبرو می‌شود، به خصوص پهپادهای سری CH ساخت شرکت علوم و تکنولوژی هوافضای چین (CASC). کشورهای اروپایی هم در حال ساختن پهپاد بزرگ خودشان با نام «شاهین اروپایی» یا «یورو هاوک» هستند.




دیواردزدی در حاشیه صدر! - همشهری آنلاین


 

  • دیواردزدی در حاشیه صدر! - همشهری آنلاین

    همشهری آنلاین- حسن حسن زاده: این حکایت دردسرهای هر روز ساکنان حاشیه بزرگراه صدر در ضلع شمال محله اختیاریه در منطقه 3 شهرداری تهران است. با اینکه فاصله منازل مسکونی تا بزرگراه در برخی نقاط از عرض یک پیاده رو هم کمتر می‌شود اما هنوز خبری از نصب دیوار صوتی در  محدوده‌های مورد نیاز حاشیه بزرگراه نیست. این میان بخش‌های زیادی از دیوار صوتی محدوده خیابان های عرفاتی و بهارجنوبی نیز سال گذشته در اثر سرقت قسمت فلزی دیواره، تخریب شده و حالا ساکنان این محدوده هم با مشکل آلودگی صوتی دست به گریبان هستند. سراغ اهالی محله اختیاریه رفته و از نزدیک ابعاد مشکل را بررسی کرده ایم.

    • همسایگی با دیوار مسروقه

    حوالی غروب، تردد خودروها در هر دو مسیر رفت و برگشت بزرگراه صدر به اوج خود می رسد. در طبقه همسطح بزرگراه، ردیف خودروهایی که در ترافیک عصرگاهی مسیر غرب به شرق گرفتار شده‌اند از خیابان بهارجنوبی تا خروجی پاسداران امتداد پیدا کرده‌ است. در حاشیه بزرگراه، جایی که خانه‌ها و آپارتمان‌های مسکونی در فاصله کمی از بزرگراه قرار گرفته‌اند دیوارهای صوتی بلندی کشیده شده که قرار بود ساکنان حاشیه بزرگراه را از آلودگی صوتی در امان نگه دارد. دیوارهایی که مدت‌هاست دیگر کارایی ندارند و سهم اهالی حاشیه صدر از همسایگی با این بزرگراه پرتردد، سر و صدای کلافه کننده خودروهاست. اهالی محله اختیاریه می‌گویند که سال گذشته بخش زیادی از دیوارهای صوتی حاشیه بزرگراه از خیابان عرفاتی تا حوالی خیابان بهارجنوبی سرقت شده است. «حمیدرضا کریمی» یکی از ساکنان محله اختیاریه از مشکلات همسایگی با بزرگراه پس از به سرقت رفتن دیوارهای صوتی می‌گوید:« در این بخش از محله اختیاریه، فاصله خانه ها با بزرگراه به کمتر از 3متر می‌رسد. اگرچه پس از نصب دیوار صوتی باز هم صدای تردد خودروها به طور کامل از بین نرفت. اما حداقل اوضاع کمی از قبل بهتر شده. سال گذشته بود که متأسفانه بخشی از این دیوارها به سرقت رفت و دوباره مشکل آلودگی صوتی گریبان همسایه‌ها را گرفت.» اهالی حاشیه بزرگراه می‌گویند سارقان قسمت‌های آهنی پایین دیواره صوتی را سرقت کرده‌اند و با این کار بخش پلاستیکی دیواره نیز از میان رفته است.

    • ماجرای معتادان و دیوار صوتی

    در حاشیه بزرگراه از خیابان عرفاتی به سمت خیابان بهارجنوبی حرکت می‌کنیم؛ جایی که دیوار صوتی، میان بزرگراه و خانه‌های ضلع شمال محله اختیاریه فاصله انداخته است. قسمت‌های فلزی دیوارهای صوتی یکی در میان به سرقت رفته و خبری از صفحه‌های پلاستیکی جاذب صدا هم نیست. با سرقت قسمت‌های فلزی دیواره، تقریباً نیمی از صفحه‌های پلاستیکی آن نیز تخریب شده است. «مهدی سعیدی‌زاده» شورایار محله اختیاریه از درخواست اهالی و پیگیری‌های شورایاری برای رسیدگی به این مشکل می‌گوید:« یکی از مشکلاتی که ساکنان حاشیه بزرگراه صدر با آن دست به گریبانند حضور معتادان و کارتن‌ خواب‌هایی است که گاهی در حاشیه بزرگراه و خیابان‌های ضلع شمال در حال مصرف یا خرید و فروش مواد مخدر هستند. برخی از اهالی می‌گویند سرقت قسمت‌های فلزی دیوار صوتی احتمالاً کار این افراد است. اکنون یکی از درخواست‌های اصلی اهالی محله نصب دیوار صوتی و مهمتر از آن نظارت بر این دیوارهاست.» «سعید امین سرشت» دبیر شورایاری محله اختیاریه نیز می‌گوید:« این موضوع به یکی از مطالبات اصلی ساکنان ضلع شمالی محله تبدیل شده است. ما نیز درخواست اهالی را به گوش مسئولان شهری رسانده‌ایم. اما متأسفانه هنوز خبری از پیگیری نصب یا تعمیر دیوار صوتی این محدوده از محله نشده است.»

    • خودروها از خانه ما رد می شوند!

    مشکلات همسایگی اهالی محله اختیاریه با بزرگراه صدر به همینجا ختم نمی‌شود. درحالی که فاصله منازل مسکونی با بزرگراه در برخی نقاط به کمتر از 2 یا 3 متر می‌رسد اما تا امروز در این نقاط، دیوار صوتی نصب نشده است و ساکنان حاشیه بزرگراه هنوز هم در انتظار عمل کردن مسئولان به وعده نصب دیوار صوتی هستند. به عنوان مثال در حد فاصل خیابان های دیباجی و پاسداران، فاصله آپارتمان‌ها ‌تا طبقه همسطح بزرگراه گاهی به کمتر از 3 متر می‌رسد. ساکنان کوچه‌های علیزاده، نصرت، گل و... حوالی غروب و با افزایش تردد خودروها در بزرگراه از پشت پنجره‌های دوجداره هم با مشکلات آلودگی صوتی دست و پنچه نرم می‌کنند. در تقاطع خیابان دیباجی جنوبی سراغ یکی از آپارتمان‌های مسکونی حاشیه بزرگراه می‌رویم. «ویدا اسماعیلی کیا» از ساکنان پلاک 15 خیابان علیزاده می‌گوید:« شب‌ها با تاریکی هوا سر و صدای خودروها بیشتر می‌شود. صدای بوق خودروهایی که در ترافیک مانده‌اند یا سر و صدای عبور خودروها امان همسایه‌ها را بریده است. حتی پنجره‌های دوجداره هم تأثیری در کاهش صداها ندارد. شب‌ها انگار خودروها از وسط خانه و زندگی ما رد می‌شوند.» اما  اهالی اختیاریه مدت‌هاست پیگیر نصب دیوار صوتی هستند و حتی برای حل این مشکل استشهادنامه‌ تهیه کرده‌اند. «غلامرضا نوریان» یکی از ساکنان خیابان علیزاده می‌گوید:« وقتی پل طبقاتی صدر ساخته شد مسئولان شهرداری وعده دادند در سریع ترین زمان ممکن در محدوده پل عابر دیباجی به سمت شرق بزرگراه به طول 500 متر دیوار صوتی نصب شود. اما هنوز خبری از عمل به این وعده نیست. از طرفی مدت‌هاست استشهادنامه‌ای با امضای ساکنان حاشیه بزرگراه تنظیم کرده‌ و این درخواست را به گوش مسئولان شهرداری رسانده‌ایم. اما هنوز درخواست اهالی محله پیگیری نشده و به نتیجه نرسیده است.» سعیدی‌زاده، شورایار اختیاریه درباره دیگر نقاط محله که نیاز به نصب دیوار صوتی دارد می‌گوید:« در محدوده محله ما منازل مسکونی حدفاصل خیابان‌های برادران شهید رحمانی و پاسداران نیز فاصله بسیار کمی با بزرگراه دارند. یکی از مطالبات اصلی ساکنان اهالی این محدوده در جلسه با شورایاران نصب دیوار صوتی در حاشیه بزرگراه است.»

    • پس از تأمین اعتبار، دیوار تعمیر می‌شود

    با وجود گذشت یک سال از سرقت پنل‌های جاذب صوت و تخریب بخش زیادی از دیوار صوتی حاشیه بزرگراه صدر در محدوده محله اختیاریه هنوز خبری از تعمیر یا نصب دیوار صوتی نیست. از آنجایی که مسئولیت پیگیری نصب دیوارهای صوتی حاشیه بزرگراه صدر در حوزه اختیارات شهرداری منطقه یک است درخواست اهالی محله اختیاریه را به گوش مسئولان شهرداری این منطقه می‌رسانیم. «محمد خردمند» معاون حمل و نقل ترافیک شهردار منطقه یک با بیان اینکه بیش از 200 پنل جاذب صوت در بزرگراه صدر توسط سارقان به سرقت رفته است می‌گوید:« قسمت آلومنیومی پنل‌ها مورد توجه سارقان است. آنها با جدا کردن این قسمت‌ها زمینه ساز تخریب دیوار صوتی می‌شوند. با پیگیری‌های اداره حقوقی شهرداری منطقه و با ورود نیروی انتظامی، 9 نفر از سارقان دیوارهای صوتی دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده‌اند. برای جلوگیری از تکرار سرقت‌ها پیشنهاد کرده‌ایم در ساخت پنل‌ها از مواد جایگزین غیرقابل سرقت استفاده شود. این پیشنهاد برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی به حوزه فنی‌ و عمران شهرداری ارائه شده و سازمان مشاور نیز در حال بررسی آن است. » خردمند از تعمیر دیوارهای صوتی پس از تأمین اعتبارات لازم می‌گوید:« متولی اولویت بندی نصب دیوارهای صوتی در شهر تهران حوزه معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران است. ما نیز درخواست‌ نصب و تعمیر دیوارهای صوتی در مناطق مورد نیاز را به اطلاع این مرکز رسانده‌ایم. اما پنل‌هایی که در حاشیه بزرگراه صدر در اثر سرقت آسیب دیده و از میان رفته‌اند پس از تأمین اعتبار لازم، تعمیر خواهند شد.» خردمند درباره دیگر بخش‌های حاشیه بزرگراه صدر که دیوار صوتی ندارد نیز می‌گوید:«اهالی ضلع جنوب بزرگراه درخواست‌ خود را به معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری منطقه یک ارسال کنند تا شهرداری منطقه درخواست آنها را از معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری پیگیری کند.»




رتبه تهران در میان آلوده‌ترین شهرهای امروز دنیا


 

  • رتبه تهران در میان آلوده‌ترین شهرهای امروز دنیا

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم،  با توجه به شرایط جوی و وارنگی هوای تهران، براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص آلودگی هوا تهران هم اکنون به عدد 166 رسیده است و این در حالیست که تهران با شاخص فعلی دومین شهر جهان به لحاظ آلودگی هوا معرفی شده است.