فرصت 10 ساله آمستردام برای جایگزینی خودروهای بنزینی با برقی
- فرصت 10 ساله آمستردام برای جایگزینی خودروهای بنزینی با برقی
به گزارش ایسنا، به عنوان بخشی از طرح ممنوعیت وسایل نقلیه بنزینی و دیزلی در آمستردام از سال آینده استفاده از برخی وسایل نقلیه دیزلی خاص در مرکز این شهر ممنوع خواهد شد. از سال 2022 میلادی نیز اتوبوسهای درونشهری و برونشهری تنها در صورت داشتن موتورهای برقی یا هیدروژنی مجاز به عبور و مرور در مرکز شهر خواهند بود و تا سال 2030 میلادی نیز تمامی وسایل نقلیه در این شهر باید بدون انتشار گاز باشند.
معاون شهردار آمستردام در این رابطه توضیح داده که مسائل بهداشتی و سلامتی برای داشتن هوایی پاک در اولویت این برنامه بوده و در کنار آن تحقق اهداف زیستمحیطی نقش به سزایی داشته است. این شهر در نظر دارد با به صفر رساندن انتشار گازهای ناشی از حمل و نقل و کاهش انتشار سایر منابع، هوای پاک را برای همه افراد در آمستردام به ارمغان آورد.
آمستردام امید دارد بتواند با تمیز کردن هوا، میانگین امید به زندگی ساکنان آن را به مدت سه ماه افزایش و میزان انتشار کربن دی اکسید را تا 9 درصد کاهش دهد.
شهرهای دیگری در سراسر جهان نیز شروع به کاهش وسایل نقلیه آلاینده کردهاند. برای مثال پاریس، مادرید، آتن و مکزیکو سیتی در سال 2016 میلادی متعهد شدند تا وسایل نقلیه دیزلی را تا سال 2025 میلادی ممنوع کنند. لندن نیز امسال عوارض گزافی برای وسایل نقلیهای که مطابق با استانداردهای دقیق انتشار گازها نیستند، تعیین کرده و همچنین چندین شهر آلمان محدودیتهایی را برای خودروهای دیزلی اعمال کردهاند.
در حال حاضر آمستردام پنج ناحیه کم انتشار دارد که تردد وسایل نقلیهای که بیشترین آلودگی را ایجاد میکنند، در آنها ممنوع است. قرار است این نواحی گسترش یافته و مقررات موجود نیز در این زمینه سختتر شود.
ساکنان این شهر نیز به تعویض خودروهای خود با خودروهای الکتریکی از طریق برنامههای تعویض خودرو و با کمک هزینههایی که در این زمینه داده میشود، تشویق میشوند. پیشبینیها نشان میدهد که برقرسانی به شمار زیاد وسایل نقلیه الکتریکی جدید به 23 هزار نقطه شارژ تا سال 2025 میلادی نیاز دارد.
آمستردام در حال حاضر حدود 3000 نقطه شارژ در محل پارکینگهای عمومی دارد و تا 1000 نقطه شارژ جدید نیز در حال نصب در خیابانهای سراسر آن است و هر شهروندی که یک خودروی الکتریکی بخرد قادر خواهد بود درخواست نصب یک نقطه شارژ در محله خود داشته باشد.
یک شرکت انرژی اروپایی که از مزارع بادی و خورشیدی و هم چنین برخی از نیروگاههای گازی تامین انرژی را صورت میدهد قرار است نقاط شارژ برای خانهها، کسب و کارها و اماکن عمومی در اختیار آمستردام قرار دهد.
این نخستین باری است که در جهان این مسئله در مقیاس گسترده رخ میدهد. اما این مقیاس چالشهای خاص خود را به همراه دارد. برای مثال اگر تمام شهر بخواهند همزمان وسایل نقلیه خود را شارژ کنند، سیستم خراب میشود. بنابراین شرکت انرژی اروپایی تامینکننده در حال ایجاد انعطافپذیری برای مقابله با تغییراتی است که در میزان تقاضا ممکن است ایجاد شود.
در حال حاضر حدود 17 هزار خودروی الکتریکی در آمستردام وجود دارد اما این تعداد میتواند تا سه سال آینده چهار برابر شود.
بنا بر گزارش سی ان ان، بسیاری از خدمات تاکسی و اتومبیل این شهر تاکنون الکتریکی شدهاند اما همه دارندگان خودروهای شخصی استطاعت تعویض خودروهای خود و خرید خودروهای الکتریکی را ندارند. از همین رو مقامات این شهر از لزوم تامین خودروهای انتشار صفر ارزان و همچنین بازار دست دوم این خودروها تا سال 2025 میلادی خبر دادهاند.
1027 کودک مبتلا به سرطان در آذربایجان شرقی تحت پوشش محک
- 1027 کودک مبتلا به سرطان در آذربایجان شرقی تحت پوشش محک
به گزارش همشهری، مدیر عامل مؤسسه خیریه محک تأمین هزینههای دارو و درمان را یکی از مهمترین دغدغههای محک عنوان میکند و میگوید: تأمین هزینه دارو و درمان همه کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران یکی از مهمترین چالشهای محک است. به همین دلیل این سازمان در برنامه راهبردی خود از سال 96 تا 1400 یکپارچهسازی خدمات درمانی و حمایتی برای فرزندانش در سراسر نقاط ایران را هدف قرار داد.
به عبارت دیگر، تعداد زیادی از فرزندان محک در شهرستانها درمان میشوند که ارتقای روز به روز ارائه خدمات شایسته به آنها از اهداف محک است. دکتر «آراسب احمدیان» میافزاید: 1027 نفر از این کودکان ساکن آذربایجان شرقی هم تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند و این استراتژی در آینده آنها نقش خواهد داشت. کودکانی که پروندههای پزشکی همه آنها در بیمارستان کودکان تبریز تشکیل شده و در حال گذراندن مراحل درمان خود در این بیمارستان هستند. همچنین محک طی تفاهمنامهای اقدام به توانمندسازی مؤسسه خیریه تسکین در استان آذربایجان شرقی کرده است.
احمدیان درباره اهداف توانمندسازی خیریهها در استانهای مختلف میگوید: محک از سال 88 و در قالب برنامه استراتژیک 95-90 خود اقدام به توانمندسازی خیریههای حوزه سرطان در استانهای آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و اصفهان کرده است. مؤسسههایی که کاملاً مستقل از محک فعالیت میکنند، اما دانش و تجربه 28 سال فعالیت محک برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان در اختیارشان قرار میگیرد.
وی ادامه میدهد: این موسسهها کاملاً مستقل از محک فعالیت میکنند، اما دانش و تجربه بیش از ربع قرن فعالیت مؤسسه خیریه محک برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان در اختیارشان قرار میگیرد. این مؤسسات توانمند میشوند تا در یک دوره پنجساله، هر سال 15 درصد از منابع لازم برای درمان کودکان مبتلا به سرطان آن استان را از محل جلب مشارکتهای مردمی همان استان تأمین کنند و در چارچوب استانداردهای مؤسسه محک به ارائه خدمت به این کودکان بپردازند.
لازم به تأکید است که این مؤسسات دفتر یا نمایندگی موسسه خیریه محک نیستند و به صورت موسسات مستقل با هیأت مدیره مستقل، در چارچوب استانداردهای محک فعالیت میکنند. در همین راستا با عقد تفاهمنامهای میان خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان تسکین در استان آذربایجان شرقی و محک در سال 1398 مقرر شد تا در یک دوره پنجساله تجارت منطبق با استانداردهای محک در حوزه جلب مشارکتهای مردمی و تبدیل آن به خدمات درمانی و حمایتی به کودکان مبتلا به سرطان به این خیریه منتقل شود.
احمدیان تأکید میکند: محک در طول 28 سال فعالیت تخصصی در حوزه سرطان کودکان همواره به ظرفیتهای جامعه مدنی برای تحقق مأموریت خود دلگرم بوده است. این سازمان با باور به اینکه بهرهمندی از خرد جمعی موجب خلق ناممکنها و ایجاد فرصتهای بینظیری میشود، میکوشد تا با همراهی نیکوکاران در جای جای این سرزمین شایستهترین سطح از خدمات درمانی و حمایتی را در مسیر مبارزه با سرطان به فرزندانش ارائه دهد و بر این اساس از همه نیکوکاران در سراسر شهرهای کشور درخواست میکند تا کودکان مبتلا به سرطان این سرزمین را از یاد نبرده و محک را در تأمین هزینه دارو و درمان فرزندانش در همه شرایط اقتصادی و اجتماعی یاری دهند.
زبالههای استان تهران کجا دفن میشوند؟
- زبالههای استان تهران کجا دفن میشوند؟
به گزارش ایسنا، فاطمه اکبرپور گفت: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده در سطح ملی مراکز دفن شهرستانهای استان تهران به جز پایتخت برای دریافت بودجه از وزارت کشور به منظور ساماندهی خود باید تاییدیه محیط زیست را داشته باشند.
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با بیان اینکه این استان 16 شهرستان و هشت مرکز دفن پسماند دارد، گفت: این مراکز یکی یکی انجام مطالعات ارزیابی برای ارتقا و بهبود وضعیت زیستمحیطی را آغاز کردهاند.
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران به ذکر مثالی پرداخت و گفت: مرکز دفن پسماند ورامین اصلا قابل مقایسه با سال قبل نیست البته هنوز با شرایط استاندارد فاصله دارد ولی پیشرفت کرده است. مرکز دفن گندک که برای زبالههای شهرستانهای پردیس و دماوند است مطالعات ارزیابی و طرح ساماندهی را ارایه داد. مجوز هم دریافت کرد.
وی تصریح کرد: بیشتر زمینهای مراکز دفن پسماند در خارج از شهر تهران واقع شدهاند. در بسیاری از این مراکز فقط پسماند تخلیه میشد و هیچ اقدامی روی این پسماندها انجام نمیگرفت یا در نهایت شهرداریها خاک پوششی روی پسماندها می ریختند یعنی دفن پسماند بهصورت سنتی انجام میشد اما در حال حاضر ترانشههای بهداشتی (فرورفتگیهای مصنوعی یا طبیعی در سطح زمین که ژرفای آنها از پهنایشان بیشتر و پهنای آنها از درازایشان بسیار کمتر است) حفر میشود.
اکبرپور ادامه داد: در مرکز دفن پسماند گندک دماوند که مخصوص زبالههای پردیس و دماوند است از درههای طبیعی به عنوان روش دفن استفاده میشود که روش دفن طبیعی است و زمین کنده و روزانه لایه به لایه پسماند دفن و پوشش مناسبی روی آن گذاشته و در پایان کار در سلول بسته میشود بنابر این اقدامات رو به جلویی در مناطق دفن پسماند شهرستانهای تهران انجام شده است.
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران با اشاره به شیرابه تولید شده در برخی مراکز دفن پسماند استان تهران گفت: در مرکز دفن پسماند کهریزک که مخصوص پسماندهای شهرستانهای تهران و شمیرانات است چون میزان پسماند قابل توجه است، شیرابه قابل توجهی تولید میشود ولی در جایی مثل مرکز دفن پسماند فیروزکوه که روزانه حداکثر 50 تن زباله شهرستان فیروزکوه به آن منتقل میشود شیرابه زیادی تولید نمیشود تا نیاز باشد سیستم تصفیه شیرابه احداث شود چون توجیه اقتصادی ندارد. به جای آن از روشهای دیگری مانند تثبیت شیرابه استفاده میشود.
وی تاکیدکرد: میزان تولید شیرابه منطقه به منطقه تفاوت دارد و باید متناسب با هر منطقه شیرابه را مدیریت کرد.
رییس اداره محیط زیست انسانی استان تهران درباره مراکز دیگر دفن پسماند در استان تهران گفت: یکی از این مراکز «رود شور» نام دارد که پسماندهای شهرستانهای رباط کریم، اسلامشهر و بهارستان به آنجا منتقل میشود. مرکز دفن پسماند اخترآباد در غرب تهران قرار دارد و مخصوص زبالههای شهرستانهای ملارد، قدس و شهریار است.
اکبرپور اضافه کرد: یک مرکز دفن پسماند در پاکدشت وجود دارد به نام «کولیک» که مخصوص پسماندهای شهرستان پاکدشت است. مرکز دفن پسماند «چرمشهر» به پسماندهای شهرستانهای ورامین و قرچک اختصاص دارد.
وی در ادامه گفت: یک مرکز دفن پسماند در پیشوا وجود دارد که مرکز خوبی نیست. قرار است این مرکز در مرکز دفن پسماند ورامین تجمیع شود اما چون هنوز این اتفاق نیفتاده است همچنان پسماندهای این شهرستان در پیشوا دفن میشود.
اکبرپور در پایان گفت: قبلاً سازمانهای مدیریت پسماند داشتیم ولی قرار است تغییراتی در ساختار تشکیلاتی آن به وجود آید. امیدواریم با مرتفع شدن مشکلات قانونی دو مرکز پیشوا و ورامین تجمیع شوند.
فیلم | زباله ؛ مشکل روستاهای گردشگری شمیرانات
- فیلم | زباله ؛ مشکل روستاهای گردشگری شمیرانات
همشهری آنلاین: مهمترین مشکل مطرح شده مرتبط با روستاهای لواسانات و رودبار قصران، نبودن مکان مناسب دپوی زبالههای منازل و پسماند برای انتقال به مرکز دفن زباله است و تنها راه چاره، تهیه سیم تریل یک و نیم میلیاردی است که فقط دولت میتواند پاسخگو باشد.
سندرم چارلز بونت؛ علتها، علائم و درمان
- سندرم چارلز بونت؛ علتها، علائم و درمان
915678
27 مهر 1398 - 12:122377 بازدید
برترینها: در میان تمام حسهای انسان، بینایی باید غالبترین حس باشد. ما برای دریافت تصاویر از محیط مان به این قابلیت خاصمان تکیه میکنیم؛ بنابراین بیماریهایی که بر بینایی ما اثر میگذارند (مانند سندرم چارلز بونت) تا حدودی ترس برانگیزاند. به همین دلیل تلاشهای زیادی برای پیشگیری و درمان این عوارض انجام میشود.
حتما شما با بسیاری از اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی، آستیگماتیسم و آب مروارید آشنا هستید. اما از سویی دیگر، عوارض چشمی دیگری نیز وجود دارند که کمتر شناخته شدهاند. در این مطلب در مورد یکی از این عارضههای کمتر معروف به نام سندرم چارلزبونت صحبت میکنیم.
سندرم چارلز بونت چیست؟
همانطور که گفتیم سندرم چارلز بونت یک اختلال بینایی است که بیشتر افراد در مورد آن اطلاعی ندارند و برای همین بیشترین باورهای اشتباه در موردش وجود دارد. سندرم چارلز بونت سبب توهم در بیمارانی میشود که در بخش عمده بینایی خود را از دست دادهاند. از این رو معمولا در افرادی بروز میکند که دچار مشکلات بینایی ناشی از آب مروارید یا آب سیاه میشوند. سندرم چارلز بونت در بیمارانی که عصب بیناییشان آسیب دیده نیز بروز میکند.
توهمی که سندرم چارلز بونت علت آن است، بسیار روشن و واقعی است. اما برخلاف دیگر اختلالاتی که سبب توهم میشوند، بیمار دچار سندرم چارلز بونت خوب میداند که چیزی که میبیند یک توهم بصری است؛ بنابراین سندرم چارلز بونت با اسیکزوفرنی یا توهم بینیهای ناشی از داروهای روانگردان متفاوت است.
برای تشخیص سندرم چارلز بونت، لازم است بیمار از جهت زوال عقل، اختلالات روانی و مسمومیت بررسی شود. همچنین مشکلات بینایی معمولا افراد سنین بالاتر را دچار میکنند و به همین علت است که سندرم چارلز بونت در میان این گروه سنی شایعتر است.
توهمهای سندرم چارلز بونت چگونه هستند؟
توهمهایی که سندرم چارلز بونت سببشان میشود متنوعاند. اما ویژگیهای زیر در آنها مشترک است:
- کسی که دچار سندرم چارلز بونت است کاملا میداند که در حال توهم دیدن است و چیزی که میبیند صرفا توهم بصری است.
- توهمهای سندرم چارلز بونت با دریافتهای واقعی آمیخته میشوند. تصاویر در این توهمها به جای اینکه جای واقعیت را بگیرند، با تصاویری که یک فرد بدون سندرم چارلز بونت به طور معمول میبیند ترکیب میشوند.
- توهمهای بصری به طور تصادفی ظاهر و ناپدید میشوند. به همین دلیل، به سختی میتوان منبع مشخصی برای آنها پیدا کرد یا متوجه الگوی خاصی در آنها شد.
- افرادی که دچار سندرم چارلز بونت هستند اغلب با دیدن توهمها شگفت زده میشوند، اما به ندرت چیزهایی که میبینند در آنها ایجاد نگرانی میکند.
- این توهمها معمولا طی موقعیتهای استرس برانگیز ایجاد میشوند یا زمانی که حسها به طور همزمان تحت فشار زیاد قرار میگیرند یا وقتی که محرک عصبی خاصی وجود ندارد.
تصاویر توهمی در سندرم چارلز بونت بسیار شفافتر از واقعیتاند. توهماتی که ربطی به سندرم چارلز بونت ندارند معمولا گنگ و نامشخصاند، اما توهمهایی سندرم چارلز بونت، واضح و مشخصاند. علت این امر این است که سندرم چارلز بونت فقط در افرادی بروز میکند که بیناییشان ضعف دارد.
علتها و درمان
علم پزشکی تاکنون نتوانسته است علت دقیق سندرم چارلز بونت را پیدا کند، اما تئوریهایی در این زمینه وجود دارد.
معروفترین تئوری در این مورد میگوید این سندرم زمانی به وجود میآید که عصبها دیگر سطحی از محرک را که به آن نیاز دارند دریافت نمیکنند. از این رو، نسبت به تمام محرکهای بیرونی حساس شده و در برخی موارد حتی خودشان محرک عصبی تولید میکنند.
هنوز درمانی برای سندرم چارلز بونت ارائه نشده است و پزشکان سعی میکنند به بیماران کمک کنند بفهمند که توهمهای آنها از پیامدهای طبیعی از دست دادن بیناییشان بوده و آنها دچار هیچ مشکل خاصی در سلامتی خود نیستند. این واقعیت، کمک بسیار زیادی به بیماران میکند تا بتوانند با مشکل خود بهتر کنار بیایند.
رویکرد معمول این است که مشکل بینایی برطرف شود، اما توصیههایی وجود دارد که به رفع توهم کمک خواهد کرد:
- تغییر وضعیت نورپردازی در محیط فرد بیمار بلکه بتواند سبب ناپدید شدن توهمات شود
- در محیطهای کم نور از نورهای بیشتری استفاده شود
- در محیطهای بسیار پُرنور از شدت نورها کاسته شود
- تغییر نگاه خیره از چپ به راست
- تند تند پلک زدن
- حرکت کردن یا مشغول انجام کاری شدن
طبق توصیه پزشکان فرد دچار سندرم چارلز بونت باید شبها خواب کافی داشته باشد. واضح است که توهمها زمانی که فرد خسته است و نیاز به استراحت دارد یا تحت استرس است شدت میگیرند. در بیشتر موارد، جراحی میتواند بخشی از دقت بینایی فرد را برگرداند، در نتیجه سبب ناپدید شدن توهمات خواهد شد.
چند نکته دیگر
هر وقت دچار توهم شدید میتوانید تغییراتی در پیرامون خود ایجاد کنید و ببینید آیا توهمات متوقف میشوند. تلویزیون یا رادیو را روشن کنید، از جایتان بلند شوید و راه بروید یا به اتاق دیگری بروید و کاری انجام دهید. برخی از افراد میگویند که با مستقیما نگاه کردن به تصویری که میبینند یا دست دراز کردن برای لمس آن، موفق به محو تصویر میشوند. گاهی چرخاندن چشمها و پلک زدن میتواند توهم را محو کند.
منبع: exploringyourmind
.: Weblog Themes By Pichak :.