کودکان بدون صبحانه مدرسه نروند/توصیه به والدین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- کودکان بدون صبحانه مدرسه نروند/توصیه به والدین - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، تیرنگ نیستانی، افزود: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند که اکثراً یکی از عوامل این بیمیلی به خوردن صبحانه استرس است.
وی ادامه داد: بچههای کلاس اول برای رسیدن به موقع به مدرسه و سر کلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دورهها دارند و همین اضطراب و تنش میتواند مانع از خوردن صبحانه شود.
نیستانی، حالت تهوع و بیمیلی به خوردن صبحانه را یکی از مهمترین علائم اضطراب در کودکان دانست و گفت: خانوادهها باید توجه داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدرو مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خود را انجام میدهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمیکنند، خود این موضوع موجب میشود که اضطراب در کودکان تشدید شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افزود: کودکان هرگز نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و دراینبین سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دورهها برخوردار است.
وی در ادامه موضوع مهم صرف صبحانه را یادآور شد و گفت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچههایی که صبحانه نمیخوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه میخورند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه ترکیب صبحانه بسیار مهم است، گفت: اگر چنانچه پدرو مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً مقصود حاصل نمیشود.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدایی، اظهار کرد: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل میگیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر ویژهای در سنین بالاتر دارد.
به گفته استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کودکان در سنین مدرسه شروع به وزن گیری میکنند و جنس بافتی که در این دوران ایجاد میشود بسیار مهم است.
نیستانی افزود: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از 7 سالگی و اولین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد میشود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگسالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این کودکان خواهد بود.
وی با بیان اینکه باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف میکنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، تأکید کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی بعد از تولد شکل میدهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تأثیر داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره اهمیت مصرف میان وعده در کودکان، اظهار داشت: مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل کیک یا بیسکویت به دلیل حجم کم و کالری بالا میتواند به ضرر کودکان تمام شود چرا که در ترکیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد که میتواند به سلامت کودکان آسیب وارد کند. هرچند که در نگاه اول ممکن است این مهم یکراه حل سریع به نظر برسد ولی همیشه سریعترین راه بهترین راه نیست.
نیستانی با تاکید بر اینکه عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تأکید کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و روشهای نادرست تغذیهای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگسالی با خود حمل میکند.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی دانشگاه تصریح کرد: اگر فاصله بین صبحانه تا نهار نیز زیاد است، نان و پنیر، نان و پنیر و گردو یا سبزی، لقمههایی نظیر کوکو و کتلتها، میوهها، خشکبارها، مغزها مانند گردو، فندق و بادام، برگههای میوه، انواع شیر خالص در ردیف تغذیههای سالمی است که عموماً توسط والدین و بخصوص مادران میتواند در کیف مدرسه فرزندان محصل قرار گیرد.
وی با تأکید بر اهمیت سلامت مواد غذایی در بوفه مدارس توضیح داد: استفاده بیشاز حد از مواد غذایی حتی در شرایطی که از غذای سالم استفاده میشود نکته مهمی است چرا که با غذای سالم هم میشود چاق شد، به عبارت سادهتر اگر اضافه دریافت کالری رخ دهد چاقی و اضافهوزن نیز ایجاد میشود.
نیستانی گفت: مسئله غذای سالم با تغذیه سالم متفاوت است، فرد میتواند غذای سالم مصرف کند ولی تغذیه سالمی نداشته باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به والدین و مربیهای بهداشت توصیه کرد: اگر کودکی از جاده تندرستی و مسیر وزن گیری خود خارج شد و یا بافت چربی بیشازحد در کودک ایجاد شد قبل از اینکه این موضوع تبدیل معضل شود باید پیگیری و بررسی شود.
نیستانی، مصرف منبع پروتئینی غنی مثل پنیر، تخممرغ، عدسی، حلیم و مجموعاً مصرف پروتئین را برای صبحانه کودکان توصیه کرد و گفت: پروتئینها منابع غنی هستند که در یادگیری بهتر و افزایش تمرکز کودکان نقش مؤثر دارند.
دانش آموزان بدون صبحانه مدرسه نروند/حذف خوراکی های ناسالم - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- دانش آموزان بدون صبحانه مدرسه نروند/حذف خوراکی های ناسالم - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر ، سیدحامد برکاتی، با تاکید بر ضرورت مصرف صبحانه در دانش آموزان، افزود: عدم صرف صبحانه، یکی از مشکلات شایع در بین دانش آموزان است. دانش آموزانی که بدون خوردن صبحانه به مدرسه می روند، یادگیری و کارایی لازم را ندارند و نخوردن صبحانه می تواند اثرات منفی بر یادگیری آنها داشته باشد؛ معمولا، اگر مدت زمان ناشتایی طولانی شود، نگهداری قند خون در سطحی که مغز قادر به فعالیت خود باشد، دشوارتر شده و یادگیری و تمرکز حواس مختل می شود، اما افزایش نسبی قند خون موجب بهبود عملکرد مغز و یادگیری آنان می شود.
وی افزود: دانش آموزان نداشتن وقت را دلیل نخوردن صبحانه عنوان می کنند. برای اینکه کودکان سنین مدرسه اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب مصرف کنند و تا حد امکان شب ها در ساعت معینی بخوابند تا صبح بتوانند زودتر بیدار شده و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت عنوان کرد: والدین باید کودکان خود را به سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده تشویق کنند. غذاهایی مانند، فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی اغلب مورد علاقه کودکان این سنین است و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار بوده و برای صرف وعده صبحانه در کودکان مناسب است.
وی خاطرنشان کرد: غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و پنیر و خیار، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره مربا، نان و کره و خرما، نان و پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر یک صبحانه سالم و مغذی برای کودکان سنین مدرسه به شمار می رود. دانش آموزان می توانند در وعده صبحانه، نان را به عنوان منبع تامین انرژی، پنیر و تخم مرغ را به عنوان منبع تامین پروتئین، شیر را به عنوان منبع تامبن پروتئین و کلسیم و کره همراه با مربا یا عسل را به عنوان منابع تامین کننده بخشی از انرژی مصرف کنند.
برکاتی در خصوص تمایل به مصرف غذاهای غیر خانگی توسط دانش آموزان، تصریح کرد: مصرف غذاهای غیر خانگی مانند، ساندویچ ها، سوسیس، کالباس و همبرگر، در بین کودکان در سنین مدرسه رایج است. این نوع موادغذایی معمولا از نظر مواد مغذی به ویژه آهن، کلسیم، ویتامین 2B ویتامین A و C و اسید فولیک فقیرند و در صورتی که جایگزین غذاهای خانگی و سنتی شوند و به طور مداوم مصرف شوند، بدن با کمبودهای ویتامینی و املاح که برای تنظیم فعالیت های حیاتی بدن مورد نیازند مواجه می شود.
وی ادامه داد: باید به دانش آموزان توصیه شود که در مصرف این نوع غذاها افراط نکنند و در برنامه غذایی خود بیشتر از غذاهای سنتی و معمول خانواده و از چهار گروه غذایی اصلی استفاده کنند. البته مصرف ساندویچ های سوسیس و کالباس هم چنانچه در منزل تهیه شود (به شرطی که دائمی نباشد) و سبزیجات ضدعفونی شده مثل گوجه فرنگی و کاهو در کنار آن گذاشته شود، سالم تر و کامل تر است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاکید بر مصرف موادلبنی از جمله، کشک خشک، ماست چکیده، کره، سرماست، سرشیر در رژیم غذایی دانش آموزان، گفت: اگر دانش آموزان در شیفت بعد از ظهر مشغول تحصیل هستند، بهتر است حتی الامکان نهار زودتر آماده شود و کودک نهارش را در منزل میل کند و بعد به مدرسه برود. اما اگراین امکان وجود ندارد، می تواند نهارش را در ظرف مخصوص همراه خود به مدرسه ببرد. از آنجایی که محیط گرم می تواند موجب رشد میکروب ها شود، بنابراین باید نهاری که کودک از منزل می برد، سرد بماند، به خصوص اگر گوشت داشته باشد. والدین می توانند غذا را داخل یک ظرف عایق، یا ظرفی که هوا نمی تواند به داخل آن نفوذ کند، گذاشته و یک کیسه یخ در آن قرار دهند. سعی شود ظروف غذا حداقل هفته ای یک بار با مایع ضدعفونی کننده شسته شود.
ارائه گزارش کاهش آلایندهها در 8 محصول مهم کشاورزی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ارائه گزارش کاهش آلایندهها در 8 محصول مهم کشاورزی - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به ماموریت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در راستای گردآوری گزارش عملکرد مصوبه شماره 6 نشست پانزدهم شورای عالی از دستگاههای ذیربط و ارائه نتیجه آن در جلسه شانزدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل شد.
در این نشست پس از ارائه گزارش کلی مصوبه مذکور توسط شیدا ملکافضلی از گروه حکمرانی سلامت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، گزارش «ارتقای سلامت 8 محصول کشاورزی» محمدحسین کریمی از وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد. در ادامه، لیدا صدقیان نماینده سازمان برنامه و بودجه، گزارش درخواست استانها (وزارت جهادکشاورزی و وزارت بهداشت) در خصوص تامین منابع مالی و تخصیص اعتبارات در این راستا را ارائه کرد.
سپس محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت، به ارائه گزارشی از هزینه کرد اعتبارات دریافتی و اقدامات انجام شده در راستای تحقق مصوبه مذکور پرداخت.
در پایان نیز پس از بحث و تبادل نظر درباره تدوین استراتژی مشخص برای اجرای مصوبه، مطالب ارائه شده توسط دکتر دلپیشه جمعبندی شد.
مصوبه شماره 6 جلسه پانزدهم شورای عالی تصریح می دارد که: به منظور کاهش میزان آلایندهها و باقیمانده سموم و آفتکشها در محصولات کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی موظف است با همکاری وزارت بهداشت نسبت به اجرای طرح راهبردی «ارتقای سلامت 8 محصول کشاورزی» به عنوان برنامه ملی مشترک طی یک دوره چهار ساله اقدام کرده و گزارش پیشرفت آن را هر سه ماه یکبار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور ارائه کند.
همچنین این وزارت موظف است با همکاری وزارت بهداشت، گزارش «آخرین وضعیت میزان باقیمانده آلایندهها و آفتکشها در محصولات کشاورزی در سطح عرضه» و اقدامات به عملآمده در این راستا را در جلسه آتی (شانزدهم) شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حضور رئیس جمهور ارائه نماید.
روغن ماهی به پیشگیری از حمله قلبی کمک می کند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- روغن ماهی به پیشگیری از حمله قلبی کمک می کند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، «جوآن مانسون»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «یافته ها بیانگر توازن پیچیده ای از فواید و مضرات مکمل ها هستند که نیاز به تحقیقات بیشتر برای تعیین تاثیرات آنها وجود دارد.»
در این مطالعه حدود 26 هزار مرد و زن شرکت داشتند. بعد از بیش از 5 سال مطالعه و درمان، نتایج جالب بود.
به عنوان مثال مشخص شد درحالیکه اسیدهای چرب اُمگا3 (روغن ماهی) تنها موجب کاهش اندک بروز برخی مشکلات قلبی عروقی می شود، اما با کاهش چشمگیر حملات قلبی مرتبط هستند.
همچنین مشخص شد مکمل ویتامین D با کاهش قابل توجه وقایع قلبی عروقی یا سرطان همراه نیست اما با کاهش چشمگیر مرگ ناشی از سرطان مرتبط است.
شیرهای گیاهی برای سلامت کودکان مضر است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- شیرهای گیاهی برای سلامت کودکان مضر است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان شیرهای گیاهی حاصل از برنج، نارگیل، جودوسر یا سایر ترکیبات دیگر (البته بجز شیر سویا غنی شده) فاقد مواد مغذی اصلی برای رشد ابتدایی کودکان هستند.
همچنین کودکان این گروه سنی باید از نوشیدنی های رژیمی، شیر طعم دار و نوشیدنی های قندی اجتناب نمایند.
«مگان لات»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اکثر والدین فکر می کنند که شیرهای گیاهی از لحاظ خاصیت با شیرگاو برابری دارند درحالیکه دقیقا اینطور نیست.»
وی در ادامه می افزاید: «اکثر شیرهای گیاهی قادر به تامین مقدار کافی مواد مغذی موردنیاز نظیر ویتامین D و کلسیم نیستند.»
همچنین توصیه می شود کودکان به دور از مصرف نوشابه های قندی کافئین دار باشند.
طبق دستورالعمل جدید سلامت، کودکان زیر یک سال نباید هیچ نوشیدنی ای بنوشند. کودکان 1 تا 5 سال، مجاز به نوشیدن بیش از نصف فنجان نوشیدنی در روز نیستند.
همچنین توصیه می شود کودکان 1 و 2 سال، دو تا سه فنجان شیر در روز بنوشند. در سن 2 و 3 سال نباید بیش از 2 فنجان شیر کم چرب در روز بنوشند. برای سن 4 و 5 سال، نوشیدن حداکثر 2.5 فنجان در روز شیر کم چرب توصیه می شود.
.: Weblog Themes By Pichak :.