ماده غذایی کولین به مقابله با آلزایمر کمک می کند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- ماده غذایی کولین به مقابله با آلزایمر کمک می کند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، «رامون ولازکوز»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه تحقیقاتی بیماری های عصبی بانر آمریکا، در این باره می گوید: «مطالعه ما بر روی موش های نر مبتلا به علائم شبه آلزایمر نشان می دهد مکمل غذایی کولین در طولانی مدت پرفایده است.»
محققان دریافتند تاثیرات مفید کولین در طول زندگی موجب کاهش فعالیت میکروگلیا می شود. میکروگلیا، سلول های ویژه ای هستند که مغز را از بقایای مضر بجامانده خلاص می کنند.
کاهش مشهود در میکروگلیا مرتبط با بیماری که در انواع بیماری های فساد عصبی وجود دارد، می تواند دریچه ای بر روی تحقیقات جدید باشد و روش های را برای درمان طیف وسیعی از اختلالات نظیر بیماری ام اس و پارکینسون، ارائه دهد.
کولین به دو طریق از مغز در مقابل آلزایمر محافظت می کند. اول اینکه کولین مانع تولید پلاک های آمیلوئیدبتا می شود. پلاک های آمیلوئیدبتا عامل بیماری زا اصلی در بیماری آلزایمر است.
دوم اینکه، مکمل کولین موجب کاهش فعالیت میکروگلیا می شود. فعالیت بیش از حد میکروگلیا موجب التهاب مغز شده و درنهایت منجر به مرگ نورونی که در عملکرد شناختی نقش دارد، می شود.
گفتنی است کاهش فعالیت میکروگلیا حاصل تغییر در دو گیرنده اصلی موسوم به استیل کولین نیکوتین آلفا7 و گیرنده زیگما-1 است.
کولین در انواع مواد غذایی نظیر جگر مرغ، تخم مرغ، گوشت گوساله، جوانه گندم، شیر و کلم بروکسل (کلم فندقی) یافت می شود.
ماده غذایی کولین بسیار برای عملکرد مغز مهم است. بدن انسان از کولین برای تولید استیل کولین، انتقال دهنده عصبی مسئول در عملکرد حافظه، کنترل عضلات و رفتار استفاده می کند.
بهداشت بوفه مدارس چگونه نظارت می شود/تقسیم بندی بوفه ها - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- بهداشت بوفه مدارس چگونه نظارت می شود/تقسیم بندی بوفه ها - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
سید رضا غلامی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به نحوه کنترل بهداشتی و بازرسی از بوفه مدارس و مراکز آموزشی اشاره کرد و گفت: بر اساس ابلاغی که به معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور داشته ایم، نظارت های بهداشتی بر مدارس و مراکز آموزشی، قبل از آغاز سال تحصیلی شروع می شود.
وی با اشاره به هماهنگی وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش و سازمان دانش آموزی برای نظارت بهداشتی بر بوفه مدارس، افزود: امسال، بوفه بر اساس نوع خوراکی ها و مواد غذایی که دارند، تقسیم بندی شده اند. به طوری که چهار دسته بوفه، برای نظارت های بهداشتی، تعریف شده است.
غلامی ادامه داد: دسته اول، بوفه هایی هستند که فقط مواد غذایی بسته بندی شده دارای مجوز را عرضه می کنند. یعنی این مواد غذایی، نیاز به نگهداری در شرایط ویژه مثل یخچال را ندارند. البته این قبیل بوفه مدارس، بیشتر شامل مناطق محروم و دوردست کشور و مدارسی که زیر 100 نفر دانش آموز دارند.
وی افزود: دسته دوم بوفه مدارس، علاوه بر اینکه مواد غذایی دسته اول را دارند، می توانند از مواد غذایی استفاده کننده که نیاز به نگهداری در یخچال دارد. مثل شیر پاستوریزه و...، که باید داخل یخچال باشد.
غلامی، به دسته سوم بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: دسته سوم بوفه مدارس، علاوه بر داشتن مواد غذایی بوفه های نوع اول و دوم، غذاهای آماده می آورند که احتیاج به گرم نگه داشتن هستند. مثل عدسی و لوبیا، که لازم است حتما تجهیزات گرم کننده را داشته باشند.
وی ادامه داد: بوفه نوع چهارم که همان سلف سرویس ها و آشپزخانه های پخت غذا هستند که شامل مراکز آموزشی و دانشگاه ها می شود.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در خصوص روند نظارت بر فعالیت بوفه های مدارس، گفت: ما، نظارت را بر چند فصل فعالیتی تقسیم بندی کرده ایم. نخست، بهداشت فردی مسئول بوفه است. اولویت کار در بوفه مدرسه، کارت بهداشت و همچنین پوشیدن لباس فرم است.
غلامی افزود: فصل دوم نظارت های ما، بهداشت محیط بوفه مدرسه است. جمع آوری زباله و پوساند و همچنین، نظافت قفسه های بوفه، از مواردی است که باید رعایت شود.
وی، فصل سوم نظارت های بهداشتی را نحوه صحیح نگهداری مواد غذایی در بوفه دانست و گفت: بوفه ای که غذایی را فرآوری می کند، باید نحوه نگهداری آن را که شامل دمای لازم برای سالم ماندن این قبیل مواد غذایی است، رعایت کرده و تجهیزات لازم را داشته باشد.
غلامی در ادامه به نحوه بازرسی های نیروهای بهداشتی از بوفه ها اشاره کرد و افزود: نیروهای بهداشتی به تجهیزات پرتابل و دماسنج لیزری و نفوذی مجهز هستند. آنچه مسلم است، به گونه ای برنامه ریزی شده که با توجه به نیروهای بهداشتی هر شهر و بر اساس جمعیت و تعداد مراکز آموزشی و مدارس، حداقل فصلی یکبار بازرسی و نظارت داشته باشند.
وی گفت: در روستاها و شهرهای کوچک، با همکاری بهورزان، گاها این نظارت ها به ماهی دو بار برسد.
غلامی افزود: علاوه بر این بازرسی ها، چنانچه از سوی اولیا و مربیان و خانواده ها، از نحوه بهداشت بوفه مدرسه شکایت داشته باشند، ما سرکشی خواهیم کرد. ضمن اینکه از طریق تماس با سامانه 190 نیز، این بازرسی ها و نظارت ها صورت می گیرد.
شناسایی رژیم غذایی پیشگیری از آلزایمر - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- شناسایی رژیم غذایی پیشگیری از آلزایمر - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه راش شیکاگو رژیم غذایی موسوم به MIND را طراحی کرده اند که مخفف «مداخله رژیم غذایی مدیترانه ای-DASH در تاخیر فساد عصبی» است.
رژیم غذایی MIND تلفیقی از دو رژیم غذایی دوستدار قلب است که هر دو در کاهش خطر فشارخون بالا، دیابت، حمله قلبی و سکته تاثیر دارند.
محققان در مطالعات اولیه دریافتند رژیم غذایی MIND موجب کاهش 53 درصدی بیماری آلزایمر در شرکت کنندگانی شد که به شدت در معرض ابتلا به این بیماری بودند.
مطالعات نشان داد هر چقدر شروع پیروی از این رژیم غذایی زودتر باشد، ریسک ابتلا به آلزایمر کمتر خواهد بود.
طبق این رژیم غذایی خوردن سبزیجات پهن برگ، مغزیجات آجیلی، بلوبری یا توت فرنگی، لوبیا، غلات کامل، ماهی، مرغ و روغن زیتون توصیه می شود.
در این رژیم غذایی محدود کردن مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارین کمتر از یک قاشق چایخوری در روز، پنیر، شیرینی جات، موادغذایی سرخ شده یا فست فود به میزان یک وعده در کل هفته وجود دارد.
طریقه رژیم غذایی MIND بدین شیوه است:
- مصرف حداقل سه وعده غلات کامل، سالاد و یک نوع سبزی دیگر در روز.
- خوردن مغزیجات آجیلی به عنوان میان وعده در اکثر روزها.
- لوبیا یک روز درمیان.
- مرغ و انواع توت ها حداقل دو بار در هفته.
- ماهی حداقل یک بار در هفته.
برنامه های روز جهانی غذا در ایران اعلام شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- برنامه های روز جهانی غذا در ایران اعلام شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عزیزی، با اشاره به اینکه روز جهانی غذا امسال با تاکید بر شعار سال 2019 سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با عنوان «رفتار ما آینده ما را می سازد رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» برگزار می شود، گفت: ویژه برنامه های سراسری به مناسبت روز جهانی غذا با عنوان ملی اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت اجرا می شود.
وی با اشاره به هفت محور اصلی برنامه های روز جهانی غذا، افزود: برنامه های ویژه با عناوین کاهش قند نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، نشانگر های رنگی تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرفکننده، نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند، و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذا برگزار خواهد شد.
مصرف بالای فست فود بین 50درصدایرانیان/ 49 درصد مردم تحرکی ندارند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
- مصرف بالای فست فود بین 50درصدایرانیان/ 49 درصد مردم تحرکی ندارند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری مهر، آمارگیری از فرهنگ رفتاری خانوار در دو بخش الگوی تغذیه و ورزش در سال 96، از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.
بر این اساس؛ بررسی الگوی تغذیه افراد 15 ساله و بیشتر در سال 96 نشان می دهد که 75.9 درصد مردم «ماهی» مصرف کرده اند که به طور متوسط 2.1 وعده در ماه بوده است.
همچنین 78.9 درصد از جمعیت کشور «شیر» مصرف کرده اند که به طور متوسط 3.7 لیوان در هفته محسوب می شود.
48 درصد مردم «فست فود» مصرف کرده اند که به طور میانگین 1.4 دفعه در ماه بوده است. 54.8 درصد از جمعیت «نوشابه» مصرف کرده اند که به طور متوسط برای هر هفته 1.7 لیوان محسوب می شود.
41.3 درصد از مردم نیز «غذای بیرون از منزل» مصرف کرده اند که به طور متوسط برای هر ماه 1.3 وعده بوده است.
همچنین بررسی بخش ورزش نشان می دهد که در سال 96، 51.1 درصد مردم ورزش کرده اند و 48.9 درصد تحرکی نداشته اند.
سرانه زمان انجام ورزش افراد نیز به طور میانگین برای کل کشور 27 دقیقه در روز بوده است که استان گیلان با 35 دقیقه در صدر و استان سیستان و بلوچستان و خوزستان با 13 دقیقه در رتبه آخر قرار دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.